
- 10m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
rukola
|
500 g |
červená řepa
|
500 g |
olivový olej
|
30 ml |
med včelí
|
1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
ořechy vlašské
|
80 g |
Postup přípravy
-
Uvařenou červenou řepu nakájejte na kostičky. Rukolu properte a přidejte k řepě.
Do olivového oleje dejte citronovou šťávu, med a špetku soli. Pořádně promíchejte, aby se suroviny spojily. Vlijte na rukolu s řepu a pořádně promíchejte.
Salát dejte do misek a posypte nasekanými ořechy.
Makronutrienty
42%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 431 kJ | 1 208 kJ |
Kalorická hodnota | 103 kcal | 289 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,54 g
4,03 g |
21,1 g
11,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,754 SVJ | 2,11 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,53 g
0,914 g |
21,1 g
2,56 g |
Bílkoviny | 3 g | 8,4 g |
Sůl | 0,252 g | 0,706 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů