- 1h
- 20 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka špaldová
|
1 hrnek |
chlebová mouka žitná
|
1 hrnek |
mouka pohanková hladká
|
1 hrnek |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 kusu |
sůl
|
1 lžička |
dýňová semínka
|
0,5 hrnku |
kořenicí směs chlebové koření
|
1 lžička |
voda
|
1,5 hrnků |
ocet jablečný
|
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Těsto nalít do formy a péct 40 min. při 175°.
Makronutrienty
tuky
16%
sacharidy
68%
68%
bílkoviny
16%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 002 kJ | 486 kJ |
Kalorická hodnota | 239 kcal | 116 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
34,8 g
0,407 g |
16,9 g
0,197 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,48 SVJ | 1,69 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,26 g
1,54 g |
4,01 g
0,746 g |
Bílkoviny | 8,17 g | 3,96 g |
Sůl | 0,961 g | 0,466 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů