Rybízové tiramisu

Qualíkovo

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Rybízové tiramisu

Můj muž mě velmi často nabádá, abych udělala Tiramisu. Ale jelikož je to opravdu celkem často, nechci ho dělat pořád stejně. A toto je jeden z mých experimentů, který rozhodně stojí za vyzkoušení.

Postup přípravy

  1. V misce si utřeme mascarpone spolu se žloutky a cukrem. Rybíz rozmixujeme, případně ještě trochu přisladíme. Rozmixovaný rybíz můžeme propasírovat, ale není to nutné. Černý rybíz má jen malá zrníčka, která ničemu nevadí. Rybíz vmícháme k mascarpone. Mascarpone rozhodně něšleháme mixérem, stačí vařečka nebo lžíce.

  2. Formu si vyložíme polovinou cukrářských piškotů, pokapeme Amarettem. (Nemáčejte tentokrát piškoty v kávě, pár kapek likéru piškoty krásně ochutí a jen lehce rozmáčí, což stačí.) Na piškoty rozetřeme polovinu krému. Opět poklademe piškoty a opět potřeme krémem. Můžeme dle libosti ozdobit, lépe však až před podáváním, a dobře vychladíme. Ideálně přes noc.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte