Můj muž mě velmi často nabádá, abych udělala Tiramisu. Ale jelikož je to opravdu celkem často, nechci ho dělat pořád stejně. A toto je jeden z mých experimentů, který rozhodně stojí za vyzkoušení.
- 19m
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
200 g |
200 g |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 500 g |
500 g |
4 kusy |
4 kusy |
10 lžic |
10 lžic |
200 g |
200 g |
amaretto, likér s mandlovou příchutí 1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
V misce si utřeme mascarpone spolu se žloutky a cukrem. Rybíz rozmixujeme, případně ještě trochu přisladíme. Rozmixovaný rybíz můžeme propasírovat, ale není to nutné. Černý rybíz má jen malá zrníčka, která ničemu nevadí. Rybíz vmícháme k mascarpone. Mascarpone rozhodně něšleháme mixérem, stačí vařečka nebo lžíce.
-
Formu si vyložíme polovinou cukrářských piškotů, pokapeme Amarettem. (Nemáčejte tentokrát piškoty v kávě, pár kapek likéru piškoty krásně ochutí a jen lehce rozmáčí, což stačí.) Na piškoty rozetřeme polovinu krému. Opět poklademe piškoty a opět potřeme krémem. Můžeme dle libosti ozdobit, lépe však až před podáváním, a dobře vychladíme. Ideálně přes noc.
Makronutrienty
50%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 331 kJ | 2 381 kJ |
Kalorická hodnota | 318 kcal | 569 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
26,5 g
15,9 g |
47,4 g
28,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,65 SVJ | 4,74 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,6 g
13,8 g |
38,6 g
24,6 g |
Bílkoviny | 5,04 g | 9,01 g |
Sůl | 0,07 g | 0,124 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů