- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Rizoto | |
---|---|
150 g |
150 g |
50 g |
50 g |
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 snítka |
1 snítka |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Jemně nakrájenou cibulku spolu s rýží opražíme na sucho v hrnci. Když rýže mírně změní barvu, podlijeme vývarem
Přidáme nakrájený tymián a kadeřávek a vaříme.
-
Hříbky nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě.
Vývarem z hub podléváme rýži a často mícháme.
Ke konci necháme v hrnci trochu nevyvařené vody.
-
Nakonec vmícháme tavený sýr, který už nevaříme.
Přiklopíme poklicí a necháme dojít.
Rýži rozdělíme na talíře. Navrch naskládáme hříbky a kolem ozdobíme hoblinkami tvrdého sýra.
Makronutrienty
56%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 756 kJ | 1 816 kJ |
Kalorická hodnota | 181 kcal | 434 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,1 g
2,06 g |
48,3 g
4,94 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,01 SVJ | 4,83 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,83 g
5,48 g |
16,4 g
13,1 g |
Bílkoviny | 9,07 g | 21,8 g |
Sůl | 1,88 g | 4,51 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů