Řezy Hungaria (kuličkové řezy)

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Řezy Hungaria (kuličkové řezy)

Efektní a ne složité...

Postup přípravy

  1. Suroviny na tmavé těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho na půl hodiny odpočinout do lednice.

    Potom ho vyjmeme a uděláme z něj kuličky o velikosti menšího vlašského ořechu. Já jsem udělala 42 kuliček.

  2. Hluboký plech o velikosti 35 x 35 cm vysteleme pečícím papírem a kuličky na něj rozložíme v pravidelných rozestupech tak, aby byly hezky rovně za sebou v řadách i sloupcích jako vojáci. Já jsem měla v každé řadě 7 kuliček a sloupci 6 kuliček.

  3. Teprve teď připravíme světlé těsto:

    Změklé máslo vyšleháme spolu s oběma druhy cukru do pěny. Zašleháme žloutky, přidáme tvaroh s pudinkem a nakonec přimícháme tuhý sníh z bílků.

    Lžící naneseme kopeček světlého těsta na každou kuličku. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a upečeme (zhruba 30 minut, zkusíme špejlí).

  4. Vychladlý moučník nakrájíme na řezy. Nůž vedeme vodorovně i svisle vždy v polovině kuliček, které jsou dobře pod světlým těstem vidět. Dolík mezi kuličkami vyplníme kopečkem ušlehané šlehačky a ozdobíme ovocem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte