Recept na výbornou pomazánku z pečených paprik. Je to rychlá a zdravá večeře. Pokud pomazánku trochu naředíte plnotučným mlékem nebo jogurtem, dostanete vynikající dip k masu nebo pečené zelenině.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
paprika kapie
|
3 kusy |
čerstvý krémový sýr
|
100 g |
cibule sladká, šalotka
|
1 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný
|
20 g |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
sůl
|
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Papriky upečeme v troubě, než slupka zčerná a jde odloupnout. Zchladíme pod studenovou vodou a slupku oloupeme.
Šalotku nakrájíme na jemno, rozetřeme s Paloučkem a pečenými paprikami. Přidáme parmazán, pepř a sůl podle chuti.
Můžeme přidat i zelené bylinky, jarní cibulku atd.
Makronutrienty
19%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 566 kJ | 860 kJ |
Kalorická hodnota | 135 kcal | 206 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,02 g
1,31 g |
6,11 g
2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,402 SVJ | 0,611 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,9 g
3,74 g |
16,6 g
5,69 g |
Bílkoviny | 6,15 g | 9,34 g |
Sůl | 1,33 g | 2,02 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů