
Rychlá, dobrá a zdravá svačinka, plná bílkovin. Vyzkoušejte.
- 5m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
sardinky ve vlastní šťávě
|
120 g |
cibule
|
0,5 kusu |
hořčice dijonská
|
0,5 lžičky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
sůl
|
1 špetka |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
skyr, přírodní
|
200 g |
Postup přípravy
-
Cibulku nakrájíme najemno. Sardinky slijeme a rozmačkáme. Smícháme s tvarohem, cibulkou. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Makronutrienty
15%
60%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 416 kJ | 794 kJ |
Kalorická hodnota | 99,4 kcal | 190 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,8 g
2,98 g |
5,36 g
5,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,28 SVJ | 0,536 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,86 g
0,603 g |
9,29 g
1,15 g |
Bílkoviny | 11,3 g | 21,6 g |
Sůl | 0,614 g | 1,17 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů