Zelenina co dům dal, vznikne polévka jako plnohodnotný nízkosacharidový oběd přidáním sýra...
- 1h
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
rajčata
|
4 kusy |
žlutá paprika
|
1 kus |
mrkev
|
2 kusy |
cibule
|
1 kus |
ředkev bílá
|
1 kus |
kedlubna
|
1 kus |
olivový olej
|
1 lžička |
sůl
|
1 lžička |
bylinky čerstvé směs
|
1 hrst |
mozarella uzená, měkký sýr
|
100 g |
chilli sušené mleté
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Rajčata, paprika, mrkev, cibule, bílá ředkev, kedlubna. Troubu rozehřát naplno, zeleninu zakápnout olivovým olejem, dát bylinky a asi půl hodiny péct.
-
Pak jsem vše rozmixovala, přidala vodu, sůl a ještě cca 20 minut povařila. Já moc vody nedávám, mám raději hustější, do toho mozzarellu, chilli a mám to jako jedno plnohodnotné jídlo.
Makronutrienty
52%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 186 kJ | 1 389 kJ |
Kalorická hodnota | 44,4 kcal | 332 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,89 g
1,67 g |
36,6 g
12,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,489 SVJ | 3,66 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,01 g
3,61 g |
15 g
27 g |
Bílkoviny | 2,5 g | 18,7 g |
Sůl | 0,531 g | 3,97 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů