Polévka kouzelných barev a vůní - tradiční Pho

Hanka Fitness Lamka

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Polévka kouzelných barev a vůní - tradiční Pho

Polévka Pho se ve Vietnamu jí jako hlavní chod - pokud jí vyzkoušíte, pochopíte proč:-) Je to opravdu velmi hustý, vydatný pokrm, který s naší "jakože gulášovka ze školní jídelny" nemá nic společného.

Samotné vaření trvá asi tři hodiny (ale mezitím si stihnete nalakovat nehty, pověsit prádlo a vyvenčit psa), ještě delší ale pro mě bylo nakupování surovin:D Upřímně, nevěděla jsem přesně, co je kardamon, kde u všech všudy sehnat morkovou kost a jestli jsou to správné mungo fazole...

Při vším tom koření, co se do polévky dává jsem měla dost strach, že radost z ní bude mít tak možná náš záchod. Ale výsledek překvapil. Neuvěřitelně výborná, úplně jiná polévka.

Postup přípravy

  1. Nejdřív si udělám silný vývar - maso v celku dám do hrnce s asi jedním litrem vody, osolím a opepřím. Šalotku umyju, rozkrojím na půl a přihodím do hrnce. To samé udělám se zázvorem. Přidám i kardamon, skořici a badyán (není nutné všechno z toho). Vývar nechám dělat asi 2 - 3 hodiny (ideální čas na ty nehty, psa a tak).

    Když se blížíme ke konci, vyndám maso a sliju ostatní bordélek, který vyhodím.

  2. Nechám ho trochu vychladnout a nachystám si rovnou do misky ostatní ingredience - nudle spařené v horké vodě, hrst mungo fazolí, hrst nakrájené nati z jarní cibulky. Maso nakrájím a taky přidám do misky. Nakonec zaliju vývarem a dozdobím čtvrtkou citronu, můžu přidat i trošku chili.

  3. Pho pro mě opravdu voní dálkama. A není pro každého. Budu ale moc ráda, pokud vyzkoušíte a dáte vědět, jak chutnala Vám:-) Mějte se krásně a zahřívejte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte