Pizza Margarita podle Michelas classic Italian -luxusni
Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy
- 1h
- 4 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
30 g |
30 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
500 g |
500 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
250 ml |
250 ml |
Náplň | |
400 g |
400 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Zpracovat kynuté těsto a nechat 30minut kynout, mezi tím si rozpálit troubu na 230-250C a připravit rajcatovou omáčku.
-
Vše společně zpracovat v robotu na omáčku.
Z těsta ukrojit kousek, rozvalet na kruh nebo roztahat prsty, potřít základní rajcatovou omáčkou, poklast kousky mozzarelly, lístky bazalky nebo čím máme rádi.
Pečeme na 220C 5-10minut
Makronutrienty
77%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 780 kJ | 2 413 kJ |
Kalorická hodnota | 186 kcal | 577 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
32 g
0,598 g |
98,9 g
1,85 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,2 SVJ | 9,89 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,32 g
0,7 g |
13,4 g
2,17 g |
Bílkoviny | 5,15 g | 15,9 g |
Sůl | 0,993 g | 3,07 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů