Tartaletky (nízkosacharidové) dělám často s různými obměnami , je to vděčný dezert pro návštěvu i pro nás:).
Tartaletky musí mít odendavací dno, jinak je nevytlačíte.
- 20m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
mandle mleté
|
70 g |
mouka kokosová
|
10 g |
máslo čerstvé
|
50 g |
erythritol, sukrin
|
20 g |
vaječný žloutek
|
1 kus |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
guarová guma
|
1 lžička |
Náplň | |
tvaroh měkký tučný
|
1 kus |
vajíčka
|
2 kusy |
xylitol
+pistáciová pastahttps://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2533467173589209&id=2357199827882612
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vše prohněteme, pracujeme rychle, těsto bude lepit. Zabalíme a dáme odpočinout do lednice ideálně na dvě hodiny.
-
Těsto vmačkáme do tartaletek i po stranách nahoru.
Na náplň vše smícháme a nalejeme do tartaletek.
-
Pečeme 170°C cca 15min.
Z tartaletek vyndáme až po zchladnutí.
Dobrou chuť!
Makronutrienty
18%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 117 kJ | 779 kJ |
Kalorická hodnota | 267 kcal | 186 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,27 g
2,23 g |
5,07 g
1,56 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,727 SVJ | 0,507 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,4 g
8,85 g |
15,6 g
6,17 g |
Bílkoviny | 11,2 g | 7,82 g |
Sůl | 1,19 g | 0,827 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů