Za rychlý a zdravý nízkosacharidový dezert děkujeme Lucí Kočkové, výborná chuť perníku vás potěší:)
- 5m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
1 kus |
1 kus |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
10 g |
10 g |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
kořenicí směs perníkové koření 1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 špetka |
1 špetka |
| Navrch | |
|
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Do malé misky dáme máslo a rozpustíme v mikrovlnce, přidáme čokoládu a znovu dáme do mikrovlnky až se vše rozpustí.
Vmícháme vejce, ořechy, xilitol, prášek do pečiva, perníkové koření a špetku soli.
-
Naplníme do hrnečku. Vymazávat nemusíme, půjde i tak krásně vyklopit.
Dáme do mikrovlnky na 2 až 2,5 minuty.
Polila jsem mandlovým máslem
Makronutrienty
26%
21%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 496 kJ | 1 585 kJ |
| Kalorická hodnota | 357 kcal | 379 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
14,1 g
3,25 g |
14,9 g
3,44 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,41 SVJ | 1,49 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,1 g
9,01 g |
30,8 g
9,55 g |
| Bílkoviny | 11,6 g | 12,3 g |
| Sůl | 1,57 g | 1,67 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














