Velmi rychlý, zdravý a variabilní, navíc nízkosacharidový (lowcarb) dezert či snídaně. Udělala jsem si dvě příchutě, za mne vanilkovokokosový je top:)
- 5m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Tvaroh | |
---|---|
tvaroh měkký tučný
|
1 kus |
vajíčka
|
1 kus |
xylitol
|
1 lžička |
kokos sušený, strouhaný
do půlky tvarohu
|
1 lžíce |
vanilkový extrakt
do půlky tvarohu ke kokosu
|
0,25 lžičky |
mák mletý
do druhé půlky spolu s itronem a skořicí
|
1 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
skořice mletá
|
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Smícháme vaničku tavrohu vajíčko a příp. lžičku xylitolu.
Do půlky přidám kokos a vanilkový extrakt.
Druhou jsem si udělala s mákem a citronovou šťávou.
-
Dáme do mističek a mikrovlníme na plný výkon asi 4 minuty.
Necháme schladnout a jíme buď vlažné, nebo z ledničky vchlazené.
Výborné je obojí, přizdobíme ovocem a zykysanou smetanou.
Makronutrienty
20%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 812 kJ | 1 380 kJ |
Kalorická hodnota | 194 kcal | 330 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,36 g
2,8 g |
10,8 g
4,76 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,636 SVJ | 1,08 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,3 g
7,08 g |
24,3 g
12 g |
Bílkoviny | 11,4 g | 19,4 g |
Sůl | 0,121 g | 0,206 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů