Tak tahle kombinace je nečekaná pecka. Pokud máte rádi houby a pečený květák, tuhle kombinaci si určitě zamilujete:)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
květák
|
1 kus |
olivový olej
použila jsem olivový olej s lanýži
|
5 lžic |
sůl
|
1 lžička |
ořechy vlašské
|
1 hrst |
Postup přípravy
-
Postup byl naprosto jednoduchý. Květák jsem do měkka, ale do hněda upekla v troubě.
Ořechy jsem na sucho opražila na pánvi.
Hotový květák jsem posypala ořechy, posolila a polila štědrou dávkou olivového oleje.
Kombinace chutí je luxusní.
Pokud budete dělat jako hlavní jídlo, pak použijte celý květák na osobu.
Makronutrienty
36%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 336 kJ | 1 458 kJ |
Kalorická hodnota | 80,4 kcal | 348 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,83 g
1,81 g |
20,9 g
7,83 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,483 SVJ | 2,09 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,55 g
1,01 g |
28,4 g
4,4 g |
Bílkoviny | 2,04 g | 8,83 g |
Sůl | 0,754 g | 3,27 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů