
Co takhle zkusit pečené kuře trochu jinak? Třeba na kreolský způsob s lehce pikantním kreolským kořením.
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
kuřecí prsa, čtvrtky
|
4 kusy |
rajčata
|
4 kusy |
žlutá paprika
|
2 kusy |
červená paprika
|
2 kusy |
cibulka jarní, sečka
|
2 kusy |
česnek stroužky
|
4 kusy |
citronová šťáva, čerstvá
|
2 lžíce |
tymián čerstvý
|
3 snítky |
rozmarýn
|
3 snítky |
sůl
|
2 lžičky |
pepř černý mletý
|
2 špetky |
kořenicí směs kreolská směs
|
2 lžíce |
olivový olej
na opečení
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Kuřecí čtvrtky si pro lepší manipulaci rozdělíme každou na dvě části. Poté je osolíme, opepříme a zakápneme citrónovou šťávou.
-
Do větší pánve nalijeme olej a opečeme na něm kuřecí kousky asi 3-4 minuty z každé strany.
-
Mezitím si nakrájíme jarní cibulku, česnek a papriky.
-
Opečené kuře dáme stranou do pekáče a do pánve po kuřeti dáme obdělat nakrájenou zeleninu.
-
V mezičase si necháme předehřát troubu na 180 °C a připravíme zbytek ingrediencí. Nakrájíme rajčata na kostičky a v misce smícháme koření na kreolskou směs (pokud již nemáme hotovou).
-
Rajčata a koření přidáme k osmahnuté zelenině, vše řádně promícháme a dáme do pekáče ke kuřeti. Pokud máme, přidáme ještě pár snítek čerstvého tymiánu a rozmarýnu.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-40 minut, dokud není kuře zcela propečené.
Makronutrienty
14%
71%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 351 kJ | 1 669 kJ |
Kalorická hodnota | 83,9 kcal | 399 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,42 g
0,621 g |
11,5 g
2,95 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,242 SVJ | 1,15 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,68 g
0,485 g |
12,7 g
2,31 g |
Bílkoviny | 12,3 g | 58,5 g |
Sůl | 0,789 g | 3,75 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů