Patizónová polévka s opečeným tempehem

Hana Mlavcová

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Patizónová polévka s opečeným tempehem

Nahromadilo se nám doma asi 10 patizónů. Nejraději máme patizón obalený v hrašce a osmažený. Už to ale chtělo změnu směrem k něčemu zdravějšímu

Postup přípravy

  1. Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostky. Patizón jsem jen nakrájela a vydlabala dužinu, mladý patizón se nemusí loupat, slupku má měkkou. Všechnu zeleninu orestujeme na oleji, přidáme vodu, bujón a necháme vařit do změknutí. Přidáme muškátový oříšek, stačí 3-4x strouhnout.

  2. Poté přidáme smetanu dle chuti (já dala přibližně 3 polévkové lžíce rýžové smetany), promícháme a odstavíme z plotny. Část polévky přelijeme do mixéru a rozmixujeme na hladký krém. Rozmixovanou polévku vrátíme zpět do hrnce, promícháme a už nevaříme. Přidáme trochu citrónové šťávy, dochutíme solí a pepřem.

  3. Uzený tempeh nakrájíme na kostičky, nasucho opečeme na pánvi a servírujeme již na polévku na talíři. Můžeme také přidat cokoliv zeleného na ozdobu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte