- 1h
- 10 kusů
- náročné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
4 kusy |
cukr krupice
|
120 g |
olej řepkový
|
50 ml |
polohrubá mouka
|
140 g |
kakaový prášek, holandské kakao
|
2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva
|
1 lžička |
Krém | |
smetana ke šlehání, šlehačka paříž
|
2 kusy |
Poleva | |
čokoláda hořká na vaření
|
100 g |
máslo
|
50 g |
Na ozdobu | |
hroznové víno
|
100 g |
maliny
|
10 kusů |
želatina
|
10 g |
Postup přípravy
-
Šlehačem vypracujte vejce s cukrem, tenkým pramínkem do pěny zašlehejte olej a postupně zvolna vmíchejte směs mouky s kypřícím práškem a kakaem.
-
Těsto vylijte na plech vystlaný pečícím papírem a upečte v troubě vyhřáté na 180°C. Nenechte těsto v troubě přesušit. Musí zůstat vláčné.
-
Z vychladlého piškotu vykrojte kolečka, oválky, trojúhelníčky.... Dva vždy potřete marmeládou , třetí díl zůstane suchý. Na spodní natřený díl nastříkejte sáčkem ušlehanou šlehačku, přiklopte prostřední namazaný díl a opět nastříkejte šlehačku. Přiklopte třetím suchým dílem.
-
Vrchní díl polijte čokoládovou polevou a poklaďte drobným ovocem.
Připravte želatinu podle návodu na sáčku a štětečkem potřete ovoce, aby neosychalo.
Nechte ztuhnout v lednici.
Makronutrienty
46%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 407 kJ | 1 907 kJ |
Kalorická hodnota | 336 kcal | 456 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
25,6 g
13,3 g |
34,6 g
18 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,56 SVJ | 3,46 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,7 g
11,2 g |
33,4 g
15,2 g |
Bílkoviny | 5,22 g | 7,08 g |
Sůl | 0,161 g | 0,218 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů