Pokud se člověk stravuje nízkosacharidově a má rád různé pomazánky, občas může trochu tápat, na co si je pořád mazat. Zvlášť pokud třeba tolik nefandí nízkosacharidovému pečivu. Mini papriky jsou svělou volbou!
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
vejce slepičí malé, s
|
3 kusy |
sýr cottage bez příchuti
|
150 g |
papriky - více barev
|
150 g |
hořčice dijonská
|
1 lžička |
nakládané kyselé okurky pikantní
|
15 g |
cibulka jarní, sečka
|
0,5 hrsti |
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme vajíčkovou pomazánku - uvaříme si vejce natvrtdo (cca 8 minut), schladíme pod tekoucí vodou a oloupeme. V misce smícháme cottage, na kostičky nakrájená vejce, nakládané okurky a jarní cibulku. Ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a můžeme přidat i trochu hořčice. Pomazánku můžeme nechat chvíli rozležet v lednici, aby se všechny chutě hezky spojili.
Hotovou pomazánkou pak plníme mini papriky, které jsme nejprve překrojili podélně na poloviny a opatrně odstranili vnitřek se semínky.
Makronutrienty
18%
51%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 368 kJ | 1 747 kJ |
Kalorická hodnota | 87,9 kcal | 418 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,93 g
0,723 g |
13,9 g
3,44 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,293 SVJ | 1,39 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,01 g
1,39 g |
23,8 g
6,61 g |
Bílkoviny | 8,19 g | 38,9 g |
Sůl | 0,523 g | 2,49 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů