Ovocné řezy

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Ovocné řezy

Postup přípravy

  1. Z bílků s polovinou cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky s druhou polovinou cukru šleháme asi 4 minuty do pěny, přimícháme olej a po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a sníh. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Necháme vychladnout.

    Potom stáhneme papír a piškot přepůlíme na 2 části.

  2. Maliny svaříme s cukrem a troškou vody. Pak přes síto propasírujeme, aby se odstranily zrníčka. Pokud je vody v malinách příliš, necháme ji vydusit, aby maliny měli konzistenci marmelády. Necháme pořádně vystydnout.

    Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme také vystydnout.

    Do změklého másla po lžících zapracujeme pudink a propasírované maliny. V případě potřeby dosladíme.

  3. Vzniklý krém natřeme na polovinu piškotu. Přiklopíme druhou polovinou piškotu a vložíme ztuhnout alespoň na hodinu do lednice. Potom nakrájíme, polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme čerstvým ovocem

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte