- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto: | |
---|---|
vejce slepičí střední, m
|
6 kusů |
cukr krupice
|
8 lžic |
olej
|
4 lžíce |
hladká mouka pšeničná
|
8 lžic |
kakaový prášek na vaření
|
4 lžíce |
Na krém: | |
maliny
|
200 g |
cukr krystal
|
1,5 lžic |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
300 ml |
puding s příchutí, prášek
|
1 kus |
máslo čerstvé
|
125 g |
Postup přípravy
-
Z bílků s polovinou cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky s druhou polovinou cukru šleháme asi 4 minuty do pěny, přimícháme olej a po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a sníh. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Necháme vychladnout.
Potom stáhneme papír a piškot přepůlíme na 2 části.
-
Maliny svaříme s cukrem a troškou vody. Pak přes síto propasírujeme, aby se odstranily zrníčka. Pokud je vody v malinách příliš, necháme ji vydusit, aby maliny měli konzistenci marmelády. Necháme pořádně vystydnout.
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme také vystydnout.
Do změklého másla po lžících zapracujeme pudink a propasírované maliny. V případě potřeby dosladíme.
-
Vzniklý krém natřeme na polovinu piškotu. Přiklopíme druhou polovinou piškotu a vložíme ztuhnout alespoň na hodinu do lednice. Potom nakrájíme, polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme čerstvým ovocem
Makronutrienty
47%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 131 kJ | 1 178 kJ |
Kalorická hodnota | 270 kcal | 282 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21,9 g
11,6 g |
22,8 g
12 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,19 SVJ | 2,28 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,1 g
6,51 g |
18,8 g
6,78 g |
Bílkoviny | 6,21 g | 6,47 g |
Sůl | 0,135 g | 0,141 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů