Ovesná kaše s hruškami, kardamonem a skořicí

Jídelní plán

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Ovesná kaše s hruškami, kardamonem a skořicí

Na vodu jak dělané - rychlé, skladné, trvanlivé. V kotlíku hotové za pár minut. Výhodou tohoto postupu bez vaření je také to, že se kaše nepřipaluje a nemusíte věnovat kotlíku více písku a pozornosti, než je nezbytně nutné.

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky si dopředu namíchám do krabičky se dvěma lžícemi instantní polenty, skořicí, kardamomem a špetkou soli.

  2. Uvařím v kotlíku zhruba 1 litr vody. Do něj nasypu připravenou směs, zakryji víčkem a nechám spařit. Mezitím si otevřu konzervy mléka a hrušek. Hrušky nakrájím na kousky.

    Kaši ochutnám - pokud chci vločky jemnější, do kotlíku přidám další vodu nebo nálev z hrušek a ještě chvilku provařím - není to ale nutné.

  3. Do hotové kaše vmíchám nakrájené hrušky a kondenzované mléko.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte