Ořechové sušenky (od 2 – 3 let)

Máma v kuchyni

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Ořechové sušenky (od 2 – 3 let)

Dělala jsem je pro naše malé velikonoční návštěvníky, k chuti vám ale určitě přijdou kdykoliv jindy během roku

Postup přípravy

  1. Z uvedených surovin vypracujte těsto, které je ideální nechat v lednici aspoň hodinku nebo dvě odpočívat, aby se chutě propojily. Pokud nemáte čas, nevadí, zpracujte těsto hned, nic tak zásadního se nestane.

  2. Těsto patří mezi ty, které potřebují trošku opatrnosti a péče, aby se s nimi dobře pracovalo, neboť má tendenci při válení na okrajích lehce praskat, ale na chuti vám to pak vynahradí. Vyválejte ho na plát silný zhruba půl centimetru a vykrajujte tvary. Já jsem zvolila větší kolečka ve stylu medailí, do kterých jsem obtiskla reliéf zajíce.

  3. Pokud máte čas, udělejte sušenky den nebo dva dopředu a uložte do dózy s kouskem rozkrojeného jablka, aby měly dost času změknout.

  4. Dětská specifika:Ořechy jsou pro svou horší stravitelnost, náchylnost k plísním a žluknutí a také proto, že jsou velkým alergenem, doporučovány od 2 - 3 let věku dítěte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte