Výborný lowcarb dezert, plný ořechů a bílkovin.
Děkujeme Ludmile Havlové za recept :)
- 30m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
lučina
|
150 g |
žloutky
|
4 kusy |
xylitol
|
1 lžíce |
ořechy vlašské mleté
|
70 g |
mandle mleté
|
20 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
2 lžičky |
mandle drcené
|
1 hrst |
vaječný bílek
|
4 kusy |
Krém | |
mascarpone
|
250 g |
skyr, přírodní
|
200 g |
xylitol
|
1 lžíce |
ořechy vlašské mleté
|
1 lžíce |
Navrch | |
čokoláda hořká, 70 - 85%
|
50 g |
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
kokos sušený, strouhaný
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Těsto: 150 g palouček(nebo jiný sýr), 4 žloutky, 1PL sladidla-rozmixovat, přidat 70 g mletých vlašských ořechu, 20 g mletých mandlí, 2KL prdopeče bez fosfátů a hrst na hrubo mletých(drcených) ořechů a mandlí,nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
-
Těsto rozetřít na plech a upéct, necháme vychladnout.
Překrojíme, namažeme náplnípřiklopíme druhou půlkou a polijeme rozehřátou čokoládou,posypeme kokosem,dáme vychladnout
Makronutrienty
18%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 288 kJ | 1 344 kJ |
Kalorická hodnota | 308 kcal | 321 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,33 g
3,43 g |
8,69 g
3,58 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,833 SVJ | 0,869 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
26,9 g
12,2 g |
28,1 g
12,7 g |
Bílkoviny | 10,1 g | 10,5 g |
Sůl | 0,37 g | 0,385 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů