Hřebíčkem provoněné pracny neboli medvědí tlapky. Když jsem hledala tradiční recept, překvapilo mě, kolik tuku a cukru se do nich dává. A tak jsem si ho upravila po svém. Jsou krásně křehoučké díky kokosovému oleji a pohanková mouka ještě více dokreslí oříškovou chuť.
- 1h
- 20 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mandle mleté
|
80 g |
mouka pohanková hladká
|
50 g |
hladká mouka špaldová
|
50 g |
kokosový olej
|
70 ml |
med včelí
|
2 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao
|
1 lžíce |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
1 lžíce |
kořenicí směs perníkové koření
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Všechny ingredience zpracujeme v těsto a necháme v lednici odležet. Pak jím naplníme formičky a pečeme asi 10-15 minut. Formičky není třeba vymazávat, díky kokosovému oleji jdou krásně vyklopit.
Makronutrienty
46%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 186 kJ | 326 kJ |
Kalorická hodnota | 522 kcal | 77,8 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
40,8 g
1,91 g |
6,07 g
0,284 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,08 SVJ | 0,607 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
37,7 g
21,7 g |
5,61 g
3,23 g |
Bílkoviny | 9,61 g | 1,43 g |
Sůl | 0,039 g | 0,006 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů