
Věděli jste, že para ořechy jsou pravděpodobně nejbohatším rostlinným zdrojem selenu? Ten pomáhá zpomalit proces stárnutí, stimuluje imunitní systém a chrání před onemocněním srdce a v boji s některými druhy rakoviny.
- 16m
- 16 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
ořechy para
|
150 g |
kokos sušený, strouhaný
|
3 lžíce |
kokosový olej
|
2 lžíce |
sirup javorový
|
2 lžíce |
vanilkový extrakt
|
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Para ořechy nasekáme v sekáčku na jemno.
-
Přidáme ostatní ingredience na těsto a smícháme dohromady.
-
Dáme do formy vyložené potravinovou fólií.
-
Polijeme čokoládovou polevou a necháme vychladnout v lednici.
Makronutrienty
17%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 860 kJ | 391 kJ |
Kalorická hodnota | 684 kcal | 93,5 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,5 g
5,91 g |
2,12 g
0,808 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,55 SVJ | 0,212 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
66,4 g
29,4 g |
9,08 g
4,02 g |
Bílkoviny | 10,9 g | 1,49 g |
Sůl | 0,025 g | 0,003 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů