Věděli jste, že para ořechy jsou pravděpodobně nejbohatším rostlinným zdrojem selenu? Ten pomáhá zpomalit proces stárnutí, stimuluje imunitní systém a chrání před onemocněním srdce a v boji s některými druhy rakoviny.
- 16m
- 16 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
150 g |
150 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Para ořechy nasekáme v sekáčku na jemno.
-
Přidáme ostatní ingredience na těsto a smícháme dohromady.
-
Dáme do formy vyložené potravinovou fólií.
-
Polijeme čokoládovou polevou a necháme vychladnout v lednici.
Makronutrienty
33%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 3 049 kJ | 489 kJ |
Kalorická hodnota | 729 kcal | 117 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
35,9 g
9,65 g |
5,75 g
1,55 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,59 SVJ | 0,575 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
62,1 g
30 g |
9,97 g
4,82 g |
Bílkoviny | 9,49 g | 1,52 g |
Sůl | 0,026 g | 0,004 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů