Koláček je ještě lepší až druhý den, krásně se totiž rozleží.
- 45m
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vejce slepičí střední, m
|
1 kus |
cukr moučkový
|
5 lžic |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 sáčku |
hladká mouka pšeničná
|
175 g |
máslo čerstvé
|
50 g |
sůl
|
1 špetka |
Tvarohová nápň | |
tvaroh měkký polotučný
|
500 g |
vejce slepičí střední, m
|
2 kusy |
cukr moučka
|
90 g |
škrob jemný bramborový
|
30 g |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
250 ml |
Ozdoba | |
mandle kousky
|
30 g |
cukr vanilkový
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Těsto - ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, vyválíme na velikost menšího plechu (já mám 32x22cm), plech vyložíme pečícím papírem a pomocí válečku vložíme dovnitř vyválené těsto. Dno propícháme vidličkou.
-
Tvarohová náplň - všechny suroviny kromě šlehačky důkladně promícháme a zlehka přimícháme ušlehanou šlehačku.
-
Na těsto nalijeme tvarohovou náplň, posypeme sekanými mandlemi a pečeme v troubě 30 minut při teplotě 180 stupňů.
Před podáváním posypeme vanilkovým cukrem.
Makronutrienty
55%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 026 kJ | 699 kJ |
Kalorická hodnota | 245 kcal | 167 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
24,9 g
12,9 g |
17 g
8,82 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,49 SVJ | 1,7 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,1 g
7,1 g |
8,91 g
4,84 g |
Bílkoviny | 7,63 g | 5,2 g |
Sůl | 0,386 g | 0,263 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů