Tohle je pro mě naprostý top nízkosacharidový dort...
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
vajíčka
|
3 kusy |
xylitol
|
1 lžíce |
kokosový olej
|
100 ml |
mrkev
nastrouhat nahrubo
|
500 g |
ořechy vlašské mleté
|
250 g |
skořice mletá
|
1 špetka |
sůl
|
1 špetka |
kokos sušený, strouhaný
|
50 g |
mandle mleté
|
50 g |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
Krém | |
mascarpone
|
500 g |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
250 ml |
xylitol
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vše smíchat.
Pozor na kokosový olej v kombinaci se studenou mrkví tuhne,tak jí trochu ohřát,než se to smíchá.Natřít na menší plech.Péct 175°C cca 45min.
Po upečení nechat vychladnout a rozdrobit.
-
Smetanu vyšleháme. Mascarpone prošleháme se sladidlem a přišleháme šlehačku.
-
Korpus rozdrobíme. Polovinu namačkáme do formy, navrstvíme polovinu krému, opět korpus a zbytek krému. Pořádně upěchujeme a dáme nejlépe přes noc vychladit.
Dobrou chuť!
Makronutrienty
17%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 396 kJ | 2 203 kJ |
Kalorická hodnota | 334 kcal | 527 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,61 g
2,9 g |
12 g
4,57 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,761 SVJ | 1,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
32,3 g
17,3 g |
51 g
27,3 g |
Bílkoviny | 5,53 g | 8,73 g |
Sůl | 0,477 g | 0,752 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů