MRKVOVÉ ŘEZY S ANANASEM

Danula

Účastní se soutěže: Jíme dobře

MRKVOVÉ ŘEZY S ANANASEM

Moučník na pohoštění návštěvy, výborné ananasové řezy s krémem potěší asi každého:)

Postup přípravy

  1. V míse vyšleháme ručním elektrickým šlehačem vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem, poté všleháme olej a pak už jen vařečkou vmícháme nastrouhanou mrkev, sekané mandle a směs mouky, skořice, citronové kůry, prášku do pečiva a špetky soli.

  2. Vlijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného menšího plechu s vysokým okrajem (já mám 32x22cm) a pečeme 30 minut na 170 stupňů.

  3. Vychladlý korpus potřeme smetanovou náplní s kousky ananasu a zalijeme dortovým želé.

  4. Smetanová náplň: 4 zakysané smetany (celkem 800g), 4 lžíce moučkového cukru, 1/2 sáčku pudinku bez vaření Olé

    od Dr.Oetkera (dala jsem kokosový). Vše jen v míse prošlehat, nic nevařit! Poté přimíchat scezený a na kousky pokrájený ananas.

  5. Želé: 1 sáček žlutého extra silného dortového želé od Dr.Oetkera, 5 lžic krystalu, scezená šťáva z ananasového kompotu + voda nebo džus do celkového objemu 500ml. Umíchat dle návodu. Pokud použijete hodně sladký džus, uberte trochu cukru z doporučeného množství z návodu na přípravu želé.

  6. Hotový moučník uložíme do lednice nejlépe přes noc odležet.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte