Kdo by odolal low carb (LC) dezertu, plnému mrkve s mascarpone krémem...na jarní víkend jako dělaný...
Ozdobeno mrazem sušenými jahodami - kvůli trvanlivosti.
- 30m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
3 kusy |
xylitol, cukr březový
|
3 lžíce |
lněný olej
|
80 ml |
voda vlažná
|
100 ml |
mouka z vlašských ořechů
|
150 g |
ořechy vlašské mleté
|
50 g |
kypřící prášek do pečiva
bezlepkový
|
1 kus |
sůl
|
1 špetka |
skořice mletá
|
1 lžička |
mrkev
|
200 g |
Krém | |
mascarpone
|
1 kus |
tvaroh měkký tučný
|
1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
0,5 kusu |
xylitol
|
1 lžíce |
Na ozdobu | |
maliny sušené mrazem
|
20 g |
Postup přípravy
-
Vyšleháme xylitol s vajíčky do pěny, přilíváme olej s vodou, následně vmícháme vše ostatní suché.
Nakonec lehce přidáme najemno nastrouhanou mrkev.
-
Pečeme na malém plechu asi 25 min/200°C.
-
Vyšleháme si krém.
Vychladlý korpus podélně překrojíme, spojíme půlkou krému, potřeme druhou půlkou a ozdobíme mrazem sušeným ovocem (či čerstvým).
-
Dáme do lednice vychladit a těšíme se na dobrotu:).
Makronutrienty
18%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 448 kJ | 2 069 kJ |
Kalorická hodnota | 346 kcal | 494 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,52 g
2,69 g |
12,2 g
3,84 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,852 SVJ | 1,22 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
32,7 g
9,13 g |
46,7 g
13 g |
Bílkoviny | 6,81 g | 9,73 g |
Sůl | 0,586 g | 0,837 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů