MERUŇKOVÉ KNEDLÍČKY Z TVAROHOVÉHO TĚSTA SE ZAKYSANOU SMETANOU

Danula

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

MERUŇKOVÉ KNEDLÍČKY Z TVAROHOVÉHO TĚSTA SE ZAKYSANOU SMETANOU

Máma má Emu. Ema má mámu. Ema možná zase mele maso, ale máma má mísu, v ní spoustu meruněk a doma dvě děti, co milujou ovocný knedlíci... :D

Postup přípravy

  1. Těsto vložíme asi na 2 hodinky do lednice. Pokud spěcháme, tak koulíme ihned, ale lepší je nechat těsto v chladu odpočinout. Pak už jen prsty uždibujeme kousky těsta a balíme do něho jednotlivé ovoce. Z tohoto množství uvaříte asi tři porce meruňkových knedlíků (já ukoulela 11 knedlíčků). Samozřejmě berte v potaz velikost použitého ovoce.

  2. Hotové knedlíky vhazujeme do osolené vroucí vody a za občasného promíchání čekáme, dokud nevyplavou. Pak je vařím asi ještě 5 minut, podle druhu ovoce. Pokud si nejste jisti, zda jsou uvařené, stačí jeden knedlíček vylovit a rozkrojit.

  3. Nemáme rádi na "ovocňáčky" tvrdý strouhaný tvaroh, takže je podávám s oslazenou zakysanou smetanou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte