MEDOVÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

MEDOVÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ

Chuťově nezklamal, ale na můj klasický "mřížák" prostě nemá. Možná příště zkusím zaimprovizovat a trošku "omedovat" ten svůj osvědčený recept...

Postup přípravy

  1. Vypracované těsto rozdělíme na třetiny. Dvě třetiny vyválíme na velikost velkého plechu (mám 42x32cm), plech vymažeme máslem a na dno uložíme vyválený plát. Několikrát ho propícháme vidličkou, potřeme povidly a navrch vytvoříme ze zbytku těsta mřížkování.

  2. Pečeme asi 20 minut na 170 stupňů. Hotový koláč necháme do druhého dne rozležet, aby zkřehnul.

    Na ozdobu můžete do ještě teplého koláče zapíchat plátky mandlí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte