
Nízkosacharidový (lowcarb) oběd či večeře s červenou řepou, mletým masem. Doplníme muffinami a polníčkem.
Děkujeme Elišce Vinořince za recept:)
- 40m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Masové koule | |
---|---|
maso mleté
|
450 g |
červená řepa
|
1 kus |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
vepřové sádlo
|
50 ml |
ořechy vlašské
|
1 hrst |
Muffiny | |
vepřové škvarky
|
1 hrst |
cibule červená
|
1 kus |
směs listových salátů
|
1 hrst |
vajíčka
|
4 kusy |
sůl
|
1 špetka |
Ještě | |
polníček
|
3 hrsti |
Postup přípravy
-
Maso promícháme s hrubě nastrouhanou řepou, osolit a opepřit, dát do zapékací mísy, zalít sádlem a dát péct na 30 min na 170 C, 10 min před dopečením dávám ořechy.
-
Škvarky smíchat s červenou cibulí, směs zelených listů a rozmixovat, přidat 4 vejce a péct na 180 C cca 15 min až se udělají hnědé kraje.
Makronutrienty
11%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 820 kJ | 3 175 kJ |
Kalorická hodnota | 196 kcal | 759 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,16 g
1,85 g |
12,2 g
7,16 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,316 SVJ | 1,22 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,2 g
5,68 g |
58,8 g
22 g |
Bílkoviny | 11,6 g | 44,8 g |
Sůl | 0,819 g | 3,17 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů