Mandlovo-pekanový keto čokoládový dort

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Mandlovo-pekanový keto čokoládový dort

Mandlový korpus a čokoládová ganache a k tomu spousta zdravých oříšků.

Postup přípravy

  1. V robotovi smíchejte většinu mandlové, kokosovou mouku, xantarovou gumu.

  2. Přidejte kostičky studeného másla, vajíčko, zakysanku (tvaroh), maličko stévie. Když bude těsto příliš lepkavé, přidejte mandlovou mouku.

  3. Nechte těsto odpočinout v lednici klidně i hodinu zabalené do folie.

    Vymažte formu na pečení. Doporučuji zhruba tak 19cm, abyste měli dostatečné okraje, ale ne příliš vysoké.

    Troubu předehřejte na 160C.

  4. Těsto rozválejte ve folii a opatrně přeneste. Dotvaruje podle formy.

    Pečte tak 30 minut, než korpus zezlátne.

  5. Mezitím, než se korpus upeče, připravíme ganache.

    Do mandlového mleka přidejte máslo, vanilku, skořici (a jiné oblíbené koření) a mleté mandle, přiveďte těsně k bodu varu.

    Poté odstavte a rozpustěte v mléce hořkou čokoládu a stévii dle chuti.

    Až se čokoláda rozpustí, nechte odpočívat v pokojové teplotě, směs malinko zhoustne.

  6. Nasekejte si pekánové ořechy a opražte je rychle na pánvičce. Můžete použít i celé na zdobení :)

    Korpus nechte vychladnout alespoň tak, aby byl na dotek příjemně teplý.

  7. Rovnoměrně rozlejte ganache a ozdobte pekanovými ořechy.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte