
Výborné a jednoduché lowcarb pečivo. Můžete udělat i pletýnky, rohlíky, bagetky...skvělá příloha, svačina na cesty...
Děkujeme Jozefu Kabátovi za další skvělý recept :)
- 50m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mandlová mouka
|
200 g |
psylium
|
30 g |
mozzarella
|
250 g |
lučina
|
200 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
10 g |
guma xantanová
|
1 lžička |
sůl
|
1 lžička |
vejce slepičí velké, l
|
2 kusy |
Navrch | |
vaječný žloutek
|
2 kusy |
sůl hrubá
|
1 g |
kmín celý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Nastrouhanou mozzarellu a palouček jsem rozpustil v mikrovlnce, přidal všechny suché potraviny, dobře vypracoval těsto a nakonec přidal vejce. Nechal těsto 15 minut odpočinout.
-
V rukách jsem vytvaroval koule a položil na plech na papír. Zmáčkl do placiček kulatým kráječem na jablka, pomazal žloutky, posypal solí a kmínem. Udělal jsem 12 ks a pekl na 180 °C 35 minut.
Makronutrienty
12%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 416 kJ | 1 022 kJ |
Kalorická hodnota | 338 kcal | 244 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,22 g
2,11 g |
4,49 g
1,53 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,622 SVJ | 0,449 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
27,8 g
7,66 g |
20,1 g
5,53 g |
Bílkoviny | 16,3 g | 11,8 g |
Sůl | 1,66 g | 1,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů