
Jelikož jsou švestky teď v sezóně-pojďte do lowcarb dezertu!
Více receptů na https://www.instagram.com/anetschneiderova_recepty/
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
mák mletý
|
50 g |
mandlová mouka
|
50 g |
mouka kokosová
|
25 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
kefírové mléko
|
100 ml |
vajíčka
|
2 kusy |
citrón
|
1 kus |
xylitol
|
1 lžíce |
Náplň | |
tvaroh měkký tučný
|
250 g |
vajíčka
|
1 kus |
xylitol
|
1 lžíce |
švestky
|
18 kusů |
Postup přípravy
-
Mouku, mák, prášek do pečiva smícháte zvlášť a poté k nim přidáte vejce, kefír a citrón, případně sladidlo. Přendáte do formy. Na tvaroh si vyšleháte s vejcem a lžičkou přendáte na korpus. Dále již jen naskládáte ovoce.
-
Pečete na 160 stupňů cca 50 minut (záleží na formě). Doufám, že bude chutnat :)
Makronutrienty
42%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 540 kJ | 573 kJ |
Kalorická hodnota | 129 kcal | 137 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,1 g
5,72 g |
10,8 g
6,07 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,01 SVJ | 1,08 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,73 g
2,11 g |
8,2 g
2,24 g |
Bílkoviny | 6,3 g | 6,68 g |
Sůl | 0,221 g | 0,235 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů