Makové koláče

Danula

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Makové koláče

Postup přípravy

  1. Těsto - máslo rozpustíme, mléko trochu zahřejeme, v pekárně zaděláme těsto a necháme vykynout, rozdělíme na 10 dílů, utvoříme bochánky a necháme pod igelitem 10 minut odpočinout.

  2. Pak každý bochánek zvlášť roztlačíme dlaní na pracovní desce, naplníme lžící makové náplně a "zavážeme" jako buchtu.

  3. Bochánky uložíme spojem dolů na plech s pečícím papírem a dlaní opatrně roztlačíme do tvaru koláče a necháme pod igelitem nakynout asi 45 minut.

  4. Pak střed každého koláče promáčkneme (používám omyté a osušené vejce), naplníme povidly, okraje pomažeme vejcem, každý koláč 8x nastřihneme po okraji nůžkami (cca 2-3cm do středu) a posypeme drobenkou.

  5. Maková náplň - jablko nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami.

  6. Koláče pečeme cca 20minut při teplotě 170 stupňů.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte