Tyto nízkosacharidové (LC) velice efektní řezy jistě potěší každou vaši návštěvu.
- 1h
- 16 kusů
- náročné
Potřebné suroviny
Dýňový korpus s ořechy | |
---|---|
uvařená 150 g |
150 g |
3 kusy |
3 kusy |
30 g |
30 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
100 g |
100 g |
100 ml |
100 ml |
Drobenka z kokosu a vlašských ořechů | |
sekaných na hrubo 100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
150 g |
150 g |
Kokosové máslo | |
150 g |
150 g |
400 ml |
400 ml |
60 g |
60 g |
Borůvkový tvaroh | |
400 g |
400 g |
50 g |
50 g |
150 g |
150 g |
60 g |
60 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce želatiny + 2 dl vody rozpustíme v mikrovllné troubě na 1 minutu 1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Uvařenou dýni rozmixujeme v kuchyňském robotu a postupně přidáváme ostatní suroviny. Kompaktní těsto přendáme na plech s pečícím papírem a urovnáme do roviny. Korpus nebude moc vysoký. Pečeme 10 – 15 minut na 160 °C. Dáme vychladit. Nyní si připravíme drobenku.
-
V pánvi rozpustíme máslo a přidáme všechny ingredience, které opečeme. Pouze sladidlo přidáme jako poslední a stále mícháme do rozpuštění sladidla, má tendenci se připalovat, tak pouze jen krátkou dobu a pánev odstavíme z plotny. Po vychlazení drobenku promneme prsty, aby v ní nebyly velké spojené hrudky. Drobenku budeme potřebovat jako poslední, ale trvá dlouho než vystydne.
-
Kokosové máslo: všechny ingredience mixujeme ve výkonném mixéru 5 minut až se suroviny vzájemně propojí a kokosovun náplň natřeme na korpus a uhladíme.
-
Borůvky rozmixujeme. Tvaroh, kysanou smetanu, sladidlo a šťávu z citónu spojíme metlou, 1/3 si odložíme do jiné misky.
-
Zbylý tvaroh spojíme s rozmixovanými borůvkami a rychle vmícháme 2/3 rozpuštěné želatiny a naneseme na korpus s kokosovou vrstvou. Necháme utuhnout v lednici a jako poslední vrstvu přidáme odložený tvaroh, opět smíchaný s teplou želatinou.
-
Rovnoměrně navrstvíme na korpus s utuhlými krémy a ihned posypeme ořechovou strouhankou, aby se částečně nalepila na tvaroh a lépe nám nahoře držela.
Makronutrienty
22%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 313 kJ | 1 966 kJ |
Kalorická hodnota | 314 kcal | 470 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,3 g
2,85 g |
15,5 g
4,26 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,03 SVJ | 1,55 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,6 g
16,9 g |
44,3 g
25,3 g |
Bílkoviny | 6,92 g | 10,4 g |
Sůl | 0,089 g | 0,133 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů