Low carb - Italské mandlové koláčky

Jídelní plán

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Low carb - Italské mandlové koláčky

Tohle italské cukroví - malé mandlové koláčky jsou moc dobré. Jsou přirozeně bezlepkové, bez mouky a přidaného cukru. Jsou nízkosacharidové a keto. Můžete zkusit jako low carb vánoční cukroví:)

Postup přípravy

  1. Pokud máte, nejlepší je na cukroví použít odtučněnou mandlovou mouku. Pokud ne, můžete použít mandle. Cukroví na obrázku je z mletých mandlí - pokud použijete mouku, bude daleko úhlednější:)

    V tom případě mandle oloupejte v horké vodě, nechte osušit, opražte na suché pánvi a nechte vychladnout.

  2. Mandle s xylitolem nebo moukou rozmixujte v mixeru najemno, pak přidejte vanilkový extrakt. K surovinám přidejte bílek a vypracujte těsto.

  3. Z těsta tvořte malé kuličky, dávejte na plech, lehce rozmáčkněte a zdobte mandlí. Pokud se vám těsto lepí, můžete kuličky obalovat v kokosu. Sušenky můžete na plech také nastříkat sáčkem s ozdobnou špičkou.

  4. Plech s koláčky dejte na 2hodiny do chladničky nebo na 30min. do mrazničky.

  5. Koláčky pečte při 180st. po dobu 10min. Pečte jen krátce, aby se koláčky zbytečně nevysušily.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte