
Peču výjimečně, ale doba si žádá osladit si život...nízkosacharidovým svěžím dortem:)
- 30m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
vaječný bílek
|
3 kusy |
vaječný žloutek
|
3 kusy |
xylitol
|
2 lžíce |
mouka z kešu ořechů
|
3 lžíce |
mouka z lískových ořechů
|
5 lžic |
smetana na vaření
|
4 lžíce |
kypřící prášek do pečiva
|
1 lžička |
Krém čokoládový | |
smetana na vaření
|
200 g |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
100 g |
tvaroh měkký tučný
|
250 g |
Krém limetkový | |
zakysaná smetana
|
1 kus |
limetková šťáva
|
2 lžíce |
erythritol, sukrin
|
3 lžičky |
Postup přípravy
-
Korpus jsem pekla jako 2 pláty zvlášť.
Na malou dortovou formu: 3vejce (z bílků tuhý sníh), žloutky vymíchat se sladidlem, (namlela jsem si erythritol 2 lžíce na moučku), přidat 3 lžíce kešu mouky a 5 lžíc lískooříškové, dala jsem "panáka" smetany a lžičku prášku do pečiva, opatrně vmíchat sníh z bílků. Vyjde na 2 pláty. Upéct na 160
-
Jeden krém je čokoládový termix a druhý je limetkový. Tučná zakysaná smetana smíchaná se šťávou z jedné limetky a lžící moučkového erythritolu.
Makronutrienty
27%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 136 kJ | 1 035 kJ |
Kalorická hodnota | 272 kcal | 247 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,5 g
5,11 g |
10,5 g
4,66 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,15 SVJ | 1,05 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,4 g
8,65 g |
20,4 g
7,88 g |
Bílkoviny | 7,93 g | 7,23 g |
Sůl | 0,185 g | 0,169 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů