- 20m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Limonáda | |
---|---|
černá jeřabina, aronie čerstvá 400 g |
400 g |
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Ovoce vložíme do 0,5 l nádoby na výrobu smoothie. Nádobu doplníme vodou. Rozmixujeme.
-
Rozmixovanou hmotu procedíme přes plátýnko, důkladně vyždímáme, abychom vymačkali všechnu šťávu. Šťávu nalijeme do 2 l džbánu a dolijeme vodou.
-
Přidáme citronovou šťávu a cukr. Promícháme a vychladíme.
Makronutrienty
94%
3%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 365 kJ | 399 kJ |
Kalorická hodnota | 87,3 kcal | 95,4 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21,1 g
1,9 g |
23 g
2,07 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,11 SVJ | 2,3 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,577 g
0,004 g |
0,63 g
0,005 g |
Bílkoviny | 0,675 g | 0,738 g |
Sůl | 0 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů