- 1h
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
370 g |
370 g |
7 lžic |
7 lžic |
3 lžíce |
3 lžíce |
4 lžíce |
4 lžíce |
7 lžic |
7 lžic |
2 kusy |
2 kusy |
kypřící prášek do pečiva bezlepkový 1 kus |
1 kus |
Poleva | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny by měly mít stejnou teplotu, proto je vyndejte alespoň dvě hodiny před pečením..... Troubu vyhřejte na 200 °C. Tvaroh s žervé, sirupem, vejci a olejem vymícháme v robotu nebo umixujeme mixérem. Postupně zašleháváme po lžích škrob a mouku. Jako poslední přidáme kypřící prášek, ten jen krátce a lehce vmícháme silikonovou stěrkou nebo vařečkou. Těsto vlijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby péct na 10 minut.
-
Mezitím si ušleháme ze zakysané smetany, vejce, cukrů (nebo vanilky a cukrů) polevu.
-
Po 10 minutách pečení tvarožníku, plech vyndáme opatrně z trouby a potřeme polevou. Vložíme zpět do trouby, snížíme teplotu na 180 °C a pečeme cca 35 minut až povrch zezlátne až zhnědne. Po upečení necháme tvarožník na mřížce vychladnout a krájíme na kostky. Nejlepší je druhý den až se trochu "rozleží".....
-
Tip: Na polevu můžete také použít agávový sirup. Pokud nechcete použít Agáve, zkuste kukuřičný sirup nebo javorový???
Makronutrienty
27%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 113 kJ | 1 614 kJ |
Kalorická hodnota | 266 kcal | 386 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11 g
7,63 g |
15,9 g
11,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,1 SVJ | 1,59 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,7 g
4,37 g |
31,4 g
6,34 g |
Bílkoviny | 8,28 g | 12 g |
Sůl | 0,643 g | 0,932 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů