Výborné jako lowcarb příloha nebo i samostatně se zeleninou k večeři.
Děkujeme Janě Kvasnicové za recept :)
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
květák
na růžičky, uvařit
|
1 kus |
špenát, čerstvé listy
|
250 g |
cibule červená
|
1 kus |
vajíčka
|
3 kusy |
houby lesní čerstvé, směs
(tady Shimeji)
|
150 g |
droždí lahůdkové sušené, tebi
|
2 lžíce |
mouka lněná
|
2 lžíce |
mozzarella
|
1 kus |
sýr čedar, cheddar
|
100 g |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
rajčata sušená
|
10 g |
česnek medvědí listy
|
10 g |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájet, osmahnout na ghí, přidat houby, podusíme, nakonec špenát a hned vypnout, nechat zchladnout.
-
Uvařený květák rozmačkat, přidat vajíčka, koření dle chuti, nastrouhat mozarellu, přidat strouhaný sýr, droždí, lněnou mouku a přimíchat směs s houbama. Dle hustoty přidat sýr nebo mouku.
-
Udělat placky a na 180st péct do zlatova cca 45min.
Makronutrienty
26%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 381 kJ | 546 kJ |
Kalorická hodnota | 91 kcal | 131 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,34 g
1,58 g |
6,22 g
2,27 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,434 SVJ | 0,622 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,41 g
2,89 g |
7,75 g
4,14 g |
Bílkoviny | 6,71 g | 9,63 g |
Sůl | 0,726 g | 1,04 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů