KVĚTÁK SMAŽENÝ V HRACHOVÉM TĚSTÍČKU

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

KVĚTÁK SMAŽENÝ V HRACHOVÉM TĚSTÍČKU

Dneska nic extra převratného...

Prostě jsme dostali chuť na smažený květáček,ale aby to zas nebylo jen klasicky obalené ve strouhance, zkusila jsem použít Hrašku.

Postup přípravy

  1. Z květáku seřízneme stonek s listy, vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a vaříme lehkým varem do poloměkka. Poté scedíme, necháme vychladnout a rozebereme na menší růžičky (ty větší jsem ještě rozpůlila, aby vznikly raději menší kousky, se kterými se lépe manipuluje).

  2. Do kastrůlku vsypeme Hrašku, přidáme grilovací koření (nemusí být, směs už je mírně ochucená) a studenou vodu a umícháme hustější těstíčko. Pomocí lžíce a vidličky v něm obalujeme jednotlivé kousky květáku a ihned smažíme ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran dozlatova.

  3. Osmažený květák necháme okapat na papírové utěrce.

    Pozn.: Hraška je směs jemně mletého hrachu, kukuřice, rýže a jahel s přídavkem koření a soli. Lze ji použít na obalování masa i zeleniny, na zahuštění polévek a omáček a jako náhradu vajec při přípravě různých placek a karbanátků. Neobsahuje lepek.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte