Tip
Servírujeme s grilovanou dýní.
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
200 g |
200 g |
černá jeřabina, aronie čerstvá 100 g |
100 g |
raději balzamikový krém-+ 2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso naklepeme a osolíme a opepříme a lehce poprášíme kurkumou. Opečeme nasucho na nepřilnavé pánvi. Uchováme na teple.
-
Na stejnou pánev vložíme kuličky černého jeřábu mírně podlijeme vodou tak, aby kuličky byly z poloviny potopené a povaříme asi 5 minut.
-
Přidáme ostružiny a vaříme zase asi 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, balzamikovým krémem a cukrem. Množství koření se odvíjí od toho, jak sladké je ovoce.
Makronutrienty
33%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 498 kJ | 2 078 kJ |
Kalorická hodnota | 119 kcal | 497 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,55 g
1,63 g |
35,7 g
6,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,855 SVJ | 3,57 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,43 g
0,6 g |
14,3 g
2,5 g |
Bílkoviny | 13,7 g | 57,4 g |
Sůl | 0,299 g | 1,25 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů