Nízkosacharidový (lowcarb) zdravý oběd či večeře. Kuřecí maso a červená řepa je moc dobrá kombinace...
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
120 g |
120 g |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
Příloha | |
předvařená/předpečená 1 kus |
1 kus |
0,3 kusu |
0,3 kusu |
0,3 kusu |
0,3 kusu |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso si naložíme pokud možno předem - nakrájíme prso na nudličky, smícháme s olejem, kořením a omáčkami (LC) a dáme do lednice.
-
Na sádle si orestujeme maso, přidáme nakrájený pórek a společně restujeme asi 5 minut. Vypneme, přiklopéme a necháme dojít.
-
Na výpeku z masa si orestujeme nakrájenou červenou řepu (již předvařenou), osolíme a opepříme.
-
Servírujeme pěkně barevně, jíme i očima:)
Makronutrienty
49%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 243 kJ | 2 160 kJ |
Kalorická hodnota | 58,1 kcal | 516 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,45 g
2,31 g |
57,3 g
20,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,645 SVJ | 5,73 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,87 g
26,1 g |
16,6 g
232 g |
Bílkoviny | 4,77 g | 42,4 g |
Sůl | 0,326 g | 2,89 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů