Další úprava krevet, s lowcarb přílohou - různé zeleniny doplní barvu i vitamíny na talíři.
Děkujeme Jozefu Kabátovi za recept :)
- 1h:20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
krevety loupané
|
300 g |
paprika kapie
|
2 kusy |
cibule
|
2 kusy |
mrkev
|
2 kusy |
česnek stroužky
|
4 kusy |
zázvor, čerstvý kořen
|
5 cm |
směs listových salátů
|
2 hrsti |
olivový olej
|
1 lžíce |
sádlo
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Krevety jsem rozmrazil a naložil do olivového oleje se strouhaným zázvorem a protlačeným česnekem, cca na 1 hodinu.
-
Mezitím jsem si nakrájel zeleninu a postupně na pánvi, na sádle pekl. Nakonec jsem upekl na té samé pánvi krevety, pustí vodu, tak jsem ji slil a opekl. Zázvoru se není třeba bát, tepelnou úpravou ztratil štiplavost, ale chuť zůstala. Někdo marinuje ještě v citrónové šťávě, já na rybách citron nemám rád, tak proto tam není.
Makronutrienty
42%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 243 kJ | 1 028 kJ |
Kalorická hodnota | 58,1 kcal | 246 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,44 g
1,95 g |
23 g
8,27 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,544 SVJ | 2,3 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,75 g
0,383 g |
7,4 g
1,62 g |
Bílkoviny | 5,77 g | 24,4 g |
Sůl | 0,366 g | 1,55 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 2. Korýši a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů