
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
vývar masový domácí
|
1 000 g |
brambory konzumní pozdní
|
250 g |
mrkev
|
160 g |
zakysaná smetana
|
150 g |
hovězí jazyk uzený
|
200 g |
křen selský, kořen
|
200 g |
Postup přípravy
-
Připravila jsem silný domácí vývar z uzeného hovězího jazyka, pomalu se táhne několik hodin, na poslední hodinu se přidá kořenová zelenina, bobkový list, nové koření, pepř. pro další postup se využije jen vývar a kousek jazyka.
-
Do vývaru jsme dala povařit na kousky nakrájenou bramboru, mrkev a polovinu nastrouhaného křenu. Když zelenina změkla, tyčovým mixérem jsem ji rozmixovala.
-
Do takto vzniké krémové polévky jsem rozmíchala zakysanou smetanu, přidala na kousky nakrájený jazyk a před servírováním přidala zbytek křenu.
Makronutrienty
42%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 291 kJ | 1 424 kJ |
Kalorická hodnota | 69,5 kcal | 340 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,37 g
1,1 g |
26,3 g
5,38 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,537 SVJ | 2,63 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,1 g
1,64 g |
20,1 g
8,04 g |
Bílkoviny | 3,32 g | 16,3 g |
Sůl | 0,061 g | 0,298 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů