Polévku můžeme vařit pokaždé jinou, dle možností a chutí. Je dost sytá, poslouží nám i jako nízkosacharidový (lowcarb) oběd. Já vždy přidávám čerstvý zázvor, ať má polévka grády:).
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
kedlubna
|
1 kus |
mrkev
|
2 kusy |
petržel kořenová
|
1 kus |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžíce |
zázvor, čerstvý kořen
|
3 cm |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Navrch | |
vajíčka
vařená
|
2 kusy |
smetana na vaření
|
2 lžíce |
dýňová semínka
|
2 lžíce |
petrželka, petrželová nať
|
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Zeleninu nakrájíme nadrobno (nebo nastrouháme), orestujeme na ghí, zalijeme vodou, osolíme a opepříme.
Vaříme doměkka, na konci přidáme najemno nastrouhaný zázvor.
-
Tyčovým mixérem dojemna rozmixujeme.
Servírujeme s vajíčkem, smetanou, dýňovými semínky a čerstvou petrželkou.
Makronutrienty
36%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 435 kJ | 1 041 kJ |
Kalorická hodnota | 104 kcal | 249 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,5 g
2,52 g |
15,6 g
6,02 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,65 SVJ | 1,56 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,84 g
11,4 g |
16,4 g
27,2 g |
Bílkoviny | 4,79 g | 11,5 g |
Sůl | 1,44 g | 3,45 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů