
Low carb (nízkosacharidová) verze klasiky...
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
3 lžíce |
3 lžíce |
500 ml |
500 ml |
1 svazek |
1 svazek |
300 g |
300 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
10 g |
10 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
3 lžíce |
3 lžíce |
Přidat | |
6 kusů |
6 kusů |
Postup přípravy
-
Připravte si zeleninový vývar, vmíchejte obě smetany a nasekaný kopr.
Omáčku osolte, opepřete, přidejte cukr a pár kapek octa, aby omáčka získala přesně tu sladkokyselou chuť.
-
Mezitím co prováříte omáčku, přidejte Xantalovou gumu a občas promíchejte.
-
Uvařte vejce natvrdo. Uvařená vejce oloupejte, rozkrojte napůl a podávejte s omáčkou.
Makronutrienty
13%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 577 kJ | 1 098 kJ |
Kalorická hodnota | 138 kcal | 262 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,59 g
1,19 g |
4,94 g
2,27 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,259 SVJ | 0,494 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,8 g
7,06 g |
24,3 g
13,4 g |
Bílkoviny | 4,1 g | 7,81 g |
Sůl | 0,998 g | 1,9 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů