Low carb (nízkosacharidová) verze klasiky...
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
máslo
|
3 lžíce |
vývar zeleninový domácí
|
500 ml |
kopr čerstvý, koprová nať
|
1 svazek |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
300 g |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
sladidlo (steviol-glykosidy)
|
10 g |
ocet jablečný
|
1 lžíce |
guma xantanová
|
0,25 lžičky |
zakysaná smetana
|
3 lžíce |
Přidat | |
vajíčka
|
6 kusů |
Postup přípravy
-
Připravte si zeleninový vývar, vmíchejte obě smetany a nasekaný kopr.
Omáčku osolte, opepřete, přidejte cukr a pár kapek octa, aby omáčka získala přesně tu sladkokyselou chuť.
-
Mezitím co prováříte omáčku, přidejte Xantalovou gumu a občas promíchejte.
-
Uvařte vejce natvrdo. Uvařená vejce oloupejte, rozkrojte napůl a podávejte s omáčkou.
Makronutrienty
13%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 618 kJ | 1 949 kJ |
Kalorická hodnota | 148 kcal | 466 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,72 g
1,19 g |
8,59 g
3,76 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,272 SVJ | 0,859 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,8 g
7,06 g |
43,5 g
22,3 g |
Bílkoviny | 4,21 g | 13,3 g |
Sůl | 0,998 g | 3,15 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů