KONFITOVANÉ KACHNÍ STEHÝNKO S ČERVENÝM ZELÍM A BRAMBOROVO-HOUSKOVÝMI KNEDLÍKY

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

KONFITOVANÉ KACHNÍ STEHÝNKO S ČERVENÝM ZELÍM A BRAMBOROVO-HOUSKOVÝMI KNEDLÍKY

Dneska jsme si dali masíčko s násadou...

A "zazdili" jsme to vychlazenou dvanáctkou. To vám byla lahoda...

Postup přípravy

  1. V misce utřeme prolisovaný česnek se solí, přidáme rozmarýn a pepř a tuto směs do všech porcí masa důkladně vetřeme, uložíme do misky a dáme odležet do lednice nejlépe na 24 hodin.

  2. Poté každou porci masa důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, abychom smyli přebytečnou sůl a naskládáme stehna do menší pečící nádoby (volíme co nejmenší, aby bylo maso hodně těsně vedle sebe, rozumějte ne na sobě!!!, ale co nejtěsněji vedle sebe) a zalijeme rozpuštěným sádlem tak, aby bylo všechno ponořené pod hladinou.

  3. Nádobu přiklopíme a vložíme na 5 hodin do trouby na 130 stupňů. Maso poté vyjmeme a vložíme nasucho kůží dolů na pánev a zprudka orestujeme.

    Výpek zaprášíme hladkou moukou, zalijeme trochou vývaru z kostí, přidáme 1 lžíci ústřicové omáčky a lehce provaříme.

  4. Rohlíky smícháme s nastrouhanými bramborami a se solí a necháme 5 minut odležet, pak přidáme vejce, promícháme a zahustíme strouhankou. Ze směsi tvoříme menší koule (v průměru asi 5cm) a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 25 minut.

  5. Na oleji necháme zpěnit cibuli, přisypeme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Pak vsypeme zelí, osolíme a opepříme, přidáme ocet a dusíme asi 20 minut pod pokličkou, poté podlijeme vínem, přidáme jablko, promícháme a opět dusíme, dokud nebude zelí téměř měkké. Zahustíme strouhanou bramborou a necháme provařit. Dochutíme solí a pepřem.

    Nejlepší je nechat zelí do druhého dne v lednici proležet.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte