Miluju tvaroh a dát ho dovnitř mezi těsto je úžasný nápad. Koláč tak vydrží ještě déle vláčnější, což tedy moc vyzkoušené nemám, protože u nás nikdy nevydržely ani do druhého dne :).
Na frgál se tradičně dává jen jeden druh náplně, ale mě to nedalo a tak jsem je i trochu zkombinovala.
Co mě překvapilo, tak Valašský frgál v roce 2013 získal od EU ochrannou známku, pokud vás zajímá více informací, můžete se podívat na stránky www.potravinyinfo.cz.
- 3h
- 36 kusů
- náročné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 lžíce |
4 lžíce |
250 ml |
250 ml |
1 kus |
1 kus |
500 g |
500 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
100 ml |
100 ml |
Náplň 1 | |
4 kusy |
4 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
4 lžíce |
4 lžíce |
puding s příchutí vanilky, prášek 1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
Náplň 2 | |
400 g |
400 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
3 lžíce |
3 lžíce |
Náplň 3 | |
400 g |
400 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Drobenka | |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
120 g |
120 g |
Na potření | |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Celý postup mám pro vás natočený :).
Makronutrienty
55%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 135 kJ | 1 156 kJ |
Kalorická hodnota | 271 kcal | 276 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
27,8 g
11,2 g |
28,3 g
11,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,78 SVJ | 2,83 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,1 g
5,31 g |
14,4 g
5,4 g |
Bílkoviny | 8,2 g | 8,35 g |
Sůl | 0,237 g | 0,241 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů